2007 Whistler, Canada

Klik for at se billeder fra turen

SkiJanTour flytter grænserne. Alperne udskiftes med Rocky Mountain, nu hedder det ikke Idalp (Ischgl), Valluga (St. Anton) eller Gaislachkogl (Sölden) men Whistler og Blackcomb.

Drømmen om Canada havde vi haft igennem nogle år, og egentlig skulle vi have været afsted i januar 2006, idet rejsen rent faktisk var Christophers 18. års fødselsdagsgave.

Men en skade (ikke ski – men surf) udsatte rejsen ét år – hvilket skulle vise sig at være helt perfekt. Canada ikke alene har et forbud mod at udskænke alkohol til unge under 19 år – de håndhæver det helt og aldeles effektivt.

Via London fløj vi 6. januar 2007 om morgenen til Vancouver, men trods vi fik 9 timer ‘forærende’ (tidsforskel), landede vi først over midnat i Vancouver. Mens lufthavnspersonalet ledte efter Christophers ski kørte ‘vores’ bus. Næste bus kørte først et par timer senere, så godt trætte ankom vi til vores hotel tidligt om morgenen den 7. januar.

Efter et par timers søvn søgte vi at få morgenmad – men ak, intet personale havde kunnet kæmpe sig igennem voldsomme snemasser tidligt på morgenen – så morgenmad måtte vi selv skaffe 🙁 Vi fandt heldigvis en bager – det eneste udsalgssted, der havde åbent.

Det blev til en helt forrygende skitur. Mega meget sne – fra flot, blå, klar himmel til regnvejr. Fra + 10 grader til – 22. Danski’s beskrivelse (se nedenfor) er perfekt dækkende områdets fortræffeligheder.

Og så fik vi prøvet ‘heli-skiing’. For Christopher den ultimative off-pist-ski-oplevelse. For Jan ren overlevelse.

Ja, sneen ER anderledes i Rocky Mountains. Den er mere tør og derfor lettere og bedre at køre i. Det er yderst sjælendt, at en pist er iset, og når det har sneet – hvad det ofte gør om natten – byder dagen på Champagne-powder.

Eneste minus er, at Whistler ligger så hulens lagt væk fra København – ikke lige egnet til SkiJanTours’ 4-dages-ture.